Zeemanskoor Schip Ahoy

Zeemanskoor Schip Ahoy

Zeemanskoor Ahoy is opgericht in 2012 en sindsdien heeft het muzikaal gestormd rondom Angeren. Dat merkt u zeker als u dit koor hoort zingen’. Het enthousiasme en kwaliteit van dit, uit ruim 60 zeebonken bestaande, koor is een genot om mee te maken.

Onder de bezielende leiding van dirigent Gert Huting wordt een repertoire gezongen uit een selectie van ruim 80 bekende en minder bekende zeemansliederen, variërend van 2- tot 4 stemmig. Niet alleen vaderlandse-, maar ook engelse en duitse liederen worden ten gehore gebracht. Van enkele bekende Engelse nummers heeft onze dirigent een Nederlandse versie gemaakt. Ondanks het feit dat de gemiddelde leeftijd van de zeelieden zo schommelt rondom de 70 jaar , is de zangconditie perfect. “Ik vertel van tevoren altijd zoveel mogelijk over een lied” legt dirigent Gert Huting uit. Je moet je goed inleven in een lied, zodat je het met beleving kunt brengen. Vanuit je tenen moet het komen. Je moet als ware het bloed voelen van de slaven op het schip, zodat je zingt met kippenvel en tranen in je ogen. Om de bemanning hiermee vertrouwd te maken, laat ik ze soms improviseren, ook solo, zonder angst. De instrumentale begeleiding, bestaat uit: 4 accordeonisten, 2 gitaristen, een contrabas en een drummer.

De meeste optredens vinden plaats in de regio Lingewaard, maar ook ‘buitengaats’ zoals o.a. het Openluchtmuseum in Arnhem, optreden op de fameuze Duitse drie-master “Gross Herzogin Elisabeth” in Harlingen, Sail Scheveningen (2019) en het zondagmiddag concert in het Sonsbeekpark te Arnhem zorgen voor de variatie in optredens. Gast waren wij ook bij het 25 jarig lustrum van de Deurdweilers uit Angeren. In 2018 maakten we een heuse Zuiderzeetournee, we waren te zien en te horen bij Sail Kampen, bij de Tall Ships Races 2018 in Harlingen en tenslotte in Nijkerk.

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder