Plan je bezoek

Sail Den Helder

Super leuk dat je Sail Den Helder 2023 komt bezoeken!

Wij hebben een aantal zaken voor je op een rijtje gezet, zodat jij je bezoek tot in de puntjes kan plannen en goed bent voorbereid op een fantastisch nautisch weekend.

Heb je een belangrijke vraag, maar kun je het antwoord niet vinden? Neem dan een kijkje bij onze  veelgestelde vragen via onderstaande button. 

Locatie

Locatie

Sail Den Helder 2023 vindt plaats in Den Helder op Willemsoord, de Nieuwediepkade en op het terrein van de Koninklijke Marine. Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd in de Binnenstad van Den Helder. Zie de kaart voor de exacte locatie. 

Vervoer

Vervoer

De bezoekers van Sail Den Helder 2023 hebben verschillende mogelijkheden wat betreft het reizen naar het evenement. Het evenemententerrein is gunstig gelegen waardoor bezoekers binnen de gemeente worden gestimuleerd met de fiets of ter voet naar Sail Den Helder te komen. 

Met de auto naar Sail Den Helder 2023

Voor de bezoekers die van plan zijn met de auto naar Sail Den Helder te reizen, is er een groot parkeer transferia gebouwd op het gebied van De Kooy in Den Helder. Wanneer je Den Helder komt binnen rijden is de Kooy één van de eerste terreinen die je ziet. Het gemotoriseerde verkeer komende over de wegen N9 Alkmaar en N99 Den Oever wordt door middel van borden en verkeersregelaars naar de transferia geleid op de Kooy. Dit wordt ruim van tevoren kenbaar gemaakt met matrixborden in de bermen.  De bezoekers zullen vanaf hier naar het evenemententerrein worden gebracht met één van de shuttles. Bij het Kooypunt kan er een keuze worden gemaakt om bij het marineterrein of in de binnenstad (vlakbij Sail Den Helder) worden afgezet. 

De shuttlebussen van en naar het terrein van de Koninklijke Marine zullen rijden van 08:30 tot 17:30 uur. 

De shuttlebussen die naar het Sail Den Helder terrein gaan (station) rijden van 08:30 tot 23:30 uur. LET OP! Zondag 2 juli zullen de bussen van 08:30 tot 20:00 uur rijden en de uitstaplocatie is de zee-promenade (ten hoogte van Marine museum) i.v.m. de Sail Out.

Openbaar vervoer

Daarnaast hebben bezoekers van buiten de gemeente de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te reizen. Belangrijk is dat deze bezoekers uitstappen op Den Helder Centraal Station. Vanaf hier bevindt het evenemententerrein zich op loopafstand van het station en is duidelijk aangegeven met bewegwijzering. Koop via onderstaande knop eenvoudig jouw treinkaartje en sla de rij bij de kaartautomaat over. 

Wanneer je de Marinedagen wilt bezoeken, stap je uit bij Station Zuid. Vanaf hier gaan er shuttlebussen tussen 08:30 tot 17:30 uur naar het terrein van de Koninklijke Marine. 

Park & Bike

Park & Bike

Sail Den Helder introduceert een speciale Park & Bike-service om duurzaamheid en milieuvriendelijkheid te bevorderen. Bezoekers die van plan zijn met de auto te komen, kunnen gratis een parkeerplaats reserveren aan de Schoolweg in Julianadorp om vervolgens op de fiets te stappen richting Sail Den Helder 2023.

Mobian, een faciliterende partij, biedt een app met gedetailleerde routebeschrijvingen aan om bezoekers van de parkeerplaats naar de fietsenstalling bij het Sail Den Helder terrein te leiden, zodat ze gemakkelijk hun weg kunnen vinden. 

Reserveer via de website van Mobian:

 

tijden

Tijden

Het terrein van Sail Den Helder gaat elke dag open voor publiek om 10:00 uur. Check hier het programma van Sail Den Helder 2023. 

Het terrein sluit om 23:00 uur na de Laser Licht Show. Op zondag 2 juli, tevens de laatste dag van het evenement, zal het terrein na de Sail Out om 17:00 uur sluiten. 

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

De organisatie heeft de ambitie het evenement toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk soorten handicaps. Dit wordt de eerste editie dat er (nog) bewuster wordt omgegaan om het evenement zo toegankelijk mogelijk te maken voor verschillende soorten handicaps. Wij proberen u zo goed mogelijk te informeren zodat u goed voorbereid bent.

Het evenemententerrein

Het evenemententerrein is een historisch gebied. Wat u kunt verwachten zijn oude gebouwen zoals scheepswerven, Marine gebouwen, een dok, ongelijk straatwerk en niveauverschil i.v.m. de kades waar de schepen zijn gemeerd. Het terrein is getest door visueel gehandicapten, een persoon in een handbewogen rolstoel en iemand met een rollator. De conclusie is positief, al beseffen we dat het uiteraard per handicap anders beleefd kan worden.  

Tall Ship bezoeken

De meeste schepen zijn niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er is één tall ship toegankelijk met een rolstoel. De schepen zijn niet van binnen te bekijken, maar geven een uniek zicht vanaf een schip op het water.

Optredens en demonstraties

Op Willemsoord zijn diverse optredens. Er is geen verhoogd podium, maar wel een gereserveerd vak voor mensen in bijvoorbeeld een rolstoel. Het zicht op de artiesten is wel goed. Er zijn enkele stoelen voor mensen die hier behoefte aan hebben. Bij de marine demo`s is ook een gereserveerd vak. Hier is ook de audio beschikbaar voor de bezoekers met een visuele beperking. Er staan ook stoelen met armleuningen voor mensen die beperkt kunnen staan. Bij de demo, parade en de uitleg van het varend erfgoed is ook een gebarentolk aanwezig.

Er is een gebarentolk (audiodescriptie) bij de demo`s van de Marine, de parade van de Tall ship bemanning en bij het varende erfgoed. Tijden en plaats staan in het programma en zijn te vinden in de app.

Toegankelijkheid op het terrein

Het terrein is verhard. Het staatwerk is hier en daar hobbelig, maar over het algemeen redelijk te doen, zowel voor een handbewogen- en elektrische rolstoel. Voor rollators of mensen die met krukken lopen is het goed te doen. Houdt wel rekening met de afstanden. Er zijn vrijwel overal bankjes te vinden (zonder armsteunen). Ook met een scootmobiel kunt u goed over het terrein. Eventueel zijn scootmobielen en rolstoelen te huur bij het informatiepunt. Er zijn ook duo en rolstoelfietsen beschikbaar. Bij het podium op Willemsoord, Marine demo’s en parade zijn gereserveerde vakken voor gehandicapten.

Toegankelijkheid voor visueel gehandicapten

Visueel gehandicapten moeten rekening houden dat er zeer beperkte grondsignalering is. Op de vrijdag, zaterdag en zondag zijn er blindentolken aanwezig. Die beschrijven het varend erfgoed, de demo`s van de Marine, bezoek aan Tall ship en Marineschip en de Optocht. In het programmaboekje en bij het informatiepunt kunt u vinden hoe laat een onderdeel plaatsvindt. Hou altijd rekening met uitloop.

Honden

Honden zijn niet welkom op het evenemententerrein van Sail Den Helder en op het terrein van de Koninklijke Marine. Echter, zijn honden voor medische redenen wel toegestaan.

Speciale voorzieningen

Op het evenemententerrein, Willemsoord, is theater De Kampanje te vinden.  Hier is een zaal ingericht met een hoog-laagbed en relaxstoelen om te rusten, weg te zijn uit de prikkels van het evenement. Er zijn passieve en actieve tilliften, en toegankelijk sanitair. De bedden worden gescheiden door een kamerscherm.

Rolstoeltoegankelijke toiletten en parkeergelegenheid 

Over het gehele terrein zijn rolstoel toegankelijke toiletten. Deze zijn aangegeven op de plattegrond. Er zijn waterpunten waar u water kunt pakken voor uw hulphond.

Bezoekers met een invalidenkaart kunnen parkeren nabij het evenemententerrein Sail Den Helder op Willemsoord. LET OP! Bij het naderen van Den Helder, Kooypunt, wordt er verwezen naar invalideparkeerplaatsen bezoekers Marinedagen. Hier kunt u ook parkeren. Vanaf daar wordt u met een busje naar het Marine terrein gereden.
Vanaf hier is het 15 minuten naar het informatiepunt. U kunt ook gewoon doorrijden naar Willemsoord. Hier hebben we ook een gereserveerd terrein en bent u direct bij het informatiepunt. Dit staat goed aangegeven met borden.
Nabij het parkeerterrein is een invalidetoilet, drinkplaats voor hulphonden.

Openbaar vervoer naar Sail Den Helder 2023

Met het openbaar vervoer is Den Helder goed te bereiken. Vanaf station Den Helder Zuid is er vervoer naar het Marine terrein. De afstand van station naar het evenemententerrein is 700 meter. Er is vervoer tussen het station en evenementen terrein. Het station Den Helder Centrum is goed toegankelijk. Vanaf hier is er vervoer naar Sail. U dient wel zelf reisassistentie te regelen. Dit kan via: NS Reisassistentie  telefoonnummer 030-2357822  of  https://www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-een-beperking/ns-reisassistentie.html

Meldt je via onderstaande knop jouw Tolk voor tijdens het evenement

Huisregels

Huisregels

De toegang tot Sail Den Helder 2023 is gratis. Wij wensen je heel veel plezier en wensen je graag nog even op onze huisregels. 

 1. Gooi je afval in de juiste afvalbak
 2. Nog geen 18? Dan geen alcohol
 3. Het meenemen van eigen drank naar het evenement is verboden
 4. Voor elke nieuwe beker betaal je statiegeld
 5. Drugs en wapens zijn verboden
 6. Discriminatie, seksuele intimidatie en wildplassen zijn niet toegestaan
 7. Iedereen moet met respect worden behandeld, zeker onze bewaking, EHBO en vrijwilligers. Volg hun orders op.
 8. Er worden foto- en video-opnames gemaakt. Iedereen die ons evenement bezoekt gaat hiermee akkoord
 9. Cash wordt niet aangenomen op het terrein
 10. Het gebruik van drones is verboden
 11. U mag geen commerciële activiteiten uitvoeren
 12. Het betreden van het evenemententerrein is op eigen risico
 13. Met het betreden van het evenemententerrein ga je akkoord met onze huisregels