Trainees

Trainees

Avontuur

ZIN IN EEN ONVERGETELIJKE ERVARING OP ZEE?

Wil jij ook leren zeilen, overleven op een schip, zeilen hijsen, mastklimmen én nieuwe vrienden maken? Zeil dan mee als trainee tijdens de Tall Ships Races 2023. In een week vaar je van Den Helder naar Hartlepool in Engeland. Tijdens de tocht houd je onder andere de wacht, geef je leiding en houd je een logboek bij. Daarnaast zul je de mooiste zonsondergangen en sterrenhemels zien. En wie weet zie je zelfs dolfijnen of een Minke!

Voorwaarden

Voorwaarden om trainee te worden:

  • Je woont in Nederland
  • Je bent beschikbaar vanaf 1 juli 2023 tot en met 8 juli 2023
  • Je bent tussen de 15 en 25 jaar oud. (Ben je ouder dan 25 jaar? Stuur dan een mail naar [email protected])
  • Ben je jonger dan 18 jaar? Dan heb je toestemming nodig van je ouder(s)
  • Je hebt een geldig paspoort (ID is niet voldoende)
  • Je hebt een ziektekostenverzekering
  • Je hebt een goed humeur en zin in avontuur

Programma trainees The Tall Ships Races 2023

1 juli 2023: Je stapt aan het eind van de middag aan boord van een Tall Ship waarop jij bent ingedeeld. Op dit moment is Sail Den Helder 2023 in volle gang. De eerste instructies over de reis en reilen en zijlen aan boord worden gegeven en de dag wordt afgesloten met een spetterende eindshow!

2 juli 2023: Het tweede deel van de instructies wordt gegeven, vervolgens verzamelen alle Tall Ships tussen Den Helder en Texel voor de Sail Parade. Daarna verzamelen de Tall Ships zich aan de Startlijn voor de start van de Tall Ships Races 2023.

2 t/m 6 juli 2023: Op zee leer je van de bemanning alles over het leven op een Tall Ship. Misschien winnen jullie zelfs wel de Tall Ships Races!

6 juli 2023: De haven van Hartlepool wordt vandaag bereikt waardoor Sail Hartlepool kan beginnen. De start begint met een warm welkom en activiteiten aan wal met muziek.

7 Juli 2023: Je loopt samen met de bemanning de ‘Crew Parade’ door de stad, waarbij aaneengesloten de Price Giving Ceremony van Sail Training International wordt georganiseerd. Op het einde van de dag is er een Crew Party, speciaal voor de hele bemanning.

8 juli 2023: De reis zit erop voor de trainees! Je neemt afscheid van je nieuwe vrienden en je gaat samen met de mentoren en de 199 andere trainees terug naar Nederland.

Kosten

Stichting Sail Den Helder sponsort alle jongeren die mee willen doen, daarom is het mogelijk om mee te doen voor een €999,-*. Je betaalt hiermee:

– Jouw verblijf aan boord van 1 juli tot en met 8 juli 2023, inclusief drie maaltijden per dag.
– Vervoer terug naar Nederland/ Amsterdam op 8 juli 2023
– Je speciale reisverzekering op zee.
– Begeleiding aan boord en in Hartlepool door mentoren.
– Garantie op de reissom, wanneer de reis niet door kan gaan of wanneer je zelf door omstandigheden toch niet mee kan reizen (meer informatie zie STO-garant.nl/reizigers).
– *Wil op het prachtige grote Noorse schip Statsraad Lehmkuhl, dan worden de kosten €1099,- Als je met dit schip mee wilt, kun je dat later bij je voorkeuren aangeven.

Meld je aan!

Meld je aan!

Wil je graag mee met de Tall Ships Races? Dan kan jij je nog aanmelden! Je ontvangt dan alle informatie en kan daarna bepalen of je mee wilt!

Helaas kan je niet meer deelnemen aan het fondsenwervingsprogramma, daarvoor is inmiddels te weinig tijd. 

Vul je gegevens hieronder in en we helpen je aan boord!

Aanmelden Trainee

Contactgegevens

Aanmelden

FAQ

Veelgestelde vragen

Sommige schepen vragen een vaccinatie(‘s) van opvarenden, andere schepen niet. Tijdens de informatiemiddag wordt aangegeven op welke schepen dat van toepassing is.

Ja zeker, aan boord leer je supersnel je mede trainees kennen. Waarschijnlijk heb je al een groepje na de informatiedag, of anders net iets verderop als je gezamenlijk leert fondsenwerven. Je mag natuurlijk altijd aangeven al je samen met iemand wil varen, dan zorgen wij dat jullie op hetzelfde schip komen.

Na de informatie dag registreer je definitief voor deelname. Dan kun je aangeven in welke schepen je geïnteresseerd bent. Op het moment dat je de eerste betalingen hebt gedaan (door je zelf of door je sponsoren), is je plek gereserveerd.

Stichting Sail Den Helder organiseert het hele Sail evenement en heeft voor het trainee programma een specialist aangetrokken. Windseeker bestaat inmiddels 18 jaar, is opgericht en wordt nu bemand door (oud) bemanningen van de Tall Ships. Ze hebben meer dan 14.000 jongeren ondersteund met het vinden van het juiste schip/ reis. Windseeker werkt met meer dan 25 schepen samen, voornamelijk uit Europa.

Jouw reisverzekering wordt afgesloten bij Allianz en is inclusief bagage dekking. De polissen voor 2023 zijn nog niet bekend. Bekijk hier de verzekeringskaart die geldt voor 2022.

Hartlepool ligt in het Verenigd Koninkrijk (VK). Doordat het VK geen onderdeel uitmaakt van de EU, kun je niet met een ID kaart naar het VK reizen. Je hebt dus een paspoort nodig om deel te nemen aan Race 1 van de Tall Ships Races 2023. Je hebt geen visum nodig.
Indicatie voor kosten voor het verkrijgen van een paspoort zijn €57.34 voor jongeren tot 18 jaar, en €75,82 voor 18 jaar en ouder. Houd rekening met een lange wachttijd voor nieuwe documenten.
Let op je paspoort moet geldig zijn tot en met 9 juli 2023.

“Het schip helt, de motor gaat uit en met alleen de wind in de zeilen wordt gekoerst naar Hartlepool in Engeland. Op de route duiken tuimelaars op die met elkaar lijken te spelen en een deel van de reis het schip blijven volgen. Onder de sterrenhemel wordt aan dek muziek gemaakt en soms maak je in zo’n week vrienden voor het leven”

– Monique Touw, Windseeker

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder