Standhouders Texel

Standhouders Texel

Texel

Juttertje

Juttertje, een échte Texels specialiteit en bekend in binnen- en buitenland. Door de koffie, rechtstreeks uit de ijskast of als slaapmutsje om een lange dag af te sluiten. Kortom, met het
Texelse kruidenbitter is er voor iedereen wat wils – mits je boven de 18 bent, natuurlijk.
Van 29 juni tot en met 1 juli staat onze Juttertje T-Ford in volle glorie klaar om het
uitgebreide assortiment te laten zien. Wij hebben er zin in om tijdens Sail in Den Helder
kennis te maken met de (potentiële) liefhebbers van Texels Juttertje. 

 

Schapenboet

De Schapenboet op Texel is een gezellige winkel vol met wollen/schapenvacht produkten. Gemaakt van eerlijke materialen én met oog en hart voor mens en milieu geproduceerd. Zoals onze heerlijk, comfortabele, wollen vesten en handgevilte pantoffels van Puur Nepal. Wollen plaids en dekens, wollen truien, schapenvachtpantoffels, Merino wollen sokken, wollen (onder) kleding van Engel Natur voor groot en klein, en nog veel meer…….
Bent u nieuwsgierig naar onze prachtige wollen producten? Kom dan gezellig langs! Tijdens Sail staan wij met een deel van ons assortiment in een pagodetent bij Het Regiopaviljoen. U kunt natuurlijk ook altijd terecht in onze webshop, of kom gezellig langs in onze winkel op TEXEL.
Wij zijn gevestigd in het Winkelhart van Den Burg, Weverstraat 8-10-12 (t/o Etos).
WWW. TEXELSESCHAPENBOET.NL
[email protected]
TEL. 06 30 44 77 36

Ontdek en beleef Ecomare op Texel

Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit voor alle leeftijden. Je ziet er zeehonden, vogels,
vissen en andere zeedieren van heel dichtbij. In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je
alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. De tentoonstelling Wonderlijk
Wad neemt je mee in de unieke wereld van ons grootste natuurgebied. In de expositie
Waddenstad ga je samen met echte wetenschappers op onderzoek uit. Krijg het
wauw-gevoel wanneer je tussen de reusachtige walvisskeletten loopt in de Walviszaal.
Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je kunt er uren rondstruinen!
Ecomare organiseert ook buitenprogramma’s op Texel; van wadlopen tot een excursie door
De Slufter. Beleef, ontdek en leer alles over de natuur van de wadden en Noordzee

Museum Kaap Skil: een wereldverhaal

Handelsschepen, oorlogsvloten, walvisvaarders, allemaal gingen ze voor anker op De Reede van Texel. Eeuwenlang was dit het middelpunt van de wereldhandel en dé plek om te laden, te lossen en te wachten op goede wind. Bij storm kon het er flink spoken. Dan verging er wel eens een schip. Hierdoor liggen er nu nog tientallen scheepswrakken op de zeebodem bij Texel. In Museum Kaap Skil zie je wat duikers en vissers er vinden. Het meest bijzondere en intrigerende scheepswrak is wel het Palmhoutwrak. Duikers troffen er een
keur aan exclusieve voorwerpen in aan. Waaronder een prachtige zijden jurk, die bijna helemaal intact is gebleven. Ondanks vier eeuwen op de zeebodem! De Jurk en andere spectaculaire vondsten zijn te zien in de tentoonstelling Palmhoutwrak. Beleef ook het eilander leven van een eeuw geleden in het openluchtmuseum. Met authentiek ingerichte huisjes, een molen en jutterij. Hijs de zeilen en zet koers naar Oudeschild!

 

TexelEnergie

TexelEnergie werkt al meer dan 15 jaar aan de verduurzaming van ons eiland. Dit doen wijdoor voorlichting en advisering. Door opwekking door middel van een viertal grotere installaties op bedrijfsdaken. Door de oprichting van onze dochter |OM, waarbij al 70 lokale energiecoöperaties zijn aangesloten, waardoor wij heel Texel kunnen voorzien van 100% groene, aan de overkant opgewekte, elektriciteit.

Texeler

Zilte zeelucht, wind en zon: dat is typisch Texel. En juist die condities zorgen voor de beste wol. Ze maken de vacht van het Texelse schaap volumineus en kroezig en daardoor heerlijk zacht, veerkrachtig en optimaal isolerend. Én ze zorgen voor extra lanoline. Zo ontstaat het mooiste natuurproduct dat je je kunt wensen: pure, zuivere scheerwol die ook nog eens een positieve invloed heeft op je gezondheid. En met die zuivere scheerwol van hoge kwaliteit maakt Texeler® z’n dekbedden, matrassen, toppers, onderdekens, futons en kussens.

 

Werken op een Eiland

Jouw droombaan of stage op één van de Waddeneilanden? Het zou zomaar kunnen! Werken op een eiland is dé vacaturesite van de Waddeneilanden. Het biedt een duidelijk overzicht met de leukste vacatures op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Diverse vacatures en stageplaatsen, het platform Werken op een Eiland biedt niet alleen (tijdelijke) vacatures of stages in de toeristische branche of horeca. Er zijn diverse aanstellingen in verschillende branches te vinden.

 

Wadden academy

Wil jij graag werken en leren in de horeca? Dan biedt de Wadden Academy dé ideale mogelijkheid om dit te combineren. Bij ons kun je tegelijkertijd werken en leren via een leerwerktraject en krijg je betaald conform de horeca CAO. Bovendien kun je zelfstandigwonen op de prachtige Waddeneilanden en behaal je versneld een erkend mbo-diploma als kok, gastvrouw of gastheer

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder