The Offshore Experience

The Offshore Experience

Offshore

The Offshore Experience

Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli organiseert de Offshore Experience en de provincie Noord-Holland een uniek evenement in het Blue Port Centre tijdens Sail Den Helder 2023!  

Heb jij het al eens ervaren om op 40 meter hoogte te werken of windkracht 12 in je gezicht te voelen? En heb je al eens meegebouwd aan een oestertafel? Niet? Binnenkort kan je dit doen, zelfs zonder de haven te verlaten! De Offshore Experience laat je voelen hoe het is om overgeleverd te zijn aan de elementen en tegelijkertijd te werken aan een duurzame blauwe economie. 

Check hier de website van The Offshore Experience en volg hun LinkedIn account: Offshore Experience

H2

Wat weet jij van waterstof?

Als sponsor van Sail Den Helder neemt de provincie Noord-Holland bezoekers mee in de nieuwe wereld van waterstof. De haven van Den Helder gaat hier een belangrijke rol in spelen. In de experience kan iedereen op de foto met de racewagen Forze IX met elektrische waterstofmotor of in de Hydrogen Racing simulator zelf zo’n racewagen besturen. Er is een demonstratietafel over waterstof en je kunt mee doen aan de Waterstof Quiz van Kenneth & Andor.

Experience 1: Artificial Intelligence in de offshore-industrie

Ontdek de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AR) in de offshore sector! Neem deel aan de experience en voer zo snel en goed mogelijk onderhoudstaken uit aan een industriële installatie met behulp van een AR-toepassing. Doe mee aan en verdien een plek op de ranglijst door het snelste en meest accurate onderhoud uit te voeren. 

Experience 2: Duiktank + ROV (SAAB/Koninklijke Marine)

Beleef de fascinerende wereld van ROV’s (Remotely Operated Vehicles)! Op het plein naast het Blue Port Centre, presenteren Saab Seaeye en de Koninklijke Marine een echte duiktank met een ROV! Een unieke kans om een kijkje te nemen in de wereld van onderwaterverkenningen!

Experience 3: Golfenergie (AE Wavehexapod)

Verken de wereld van golfenergie met de Wavehexapod – een innovatieve manier om energie op te wekken uit golven! Met 3 boeien en 6 generatoren volgt deze innovatie de beweging van de golven zorgvuldig, zowel verticaal als horizontaal, om energie te genereren. Ontdek de kracht van deze indrukwekkende manier om duurzame energie op te wekken! 

Experience 4: Offshore survivalsuit experience (Peterson)

Duik in een spannende offshore missie met Peterson! Trek een helikopter-survivalsuit aan en ervaar de adrenaline terwijl je naar de offshore structuur afdaalt. Bereid je voor op een unieke ervaring in de offshore wereld! 

Experience 5: Wasteshark (RanMarine)

Ontdek de pionierende technologie van RanMarine – de WasteShark, ’s werelds eerste commercieel beschikbare reinigings-ASV (Autonomous Surface Vessel) . Ervaar hun autonome oplossingen voor het verzamelen van oppervlakteafval, algen, verontreinigingen en waterkwaliteit in onder andere havens en waterwegen. Mis de kans niet om de WasteShark te zien tijdens de Offshore Experience! 

Experience 6: Virtual Reality tour 'Haven van de Toekomst' (Port of Den Helder)

Ervaar de toekomst van de havenindustrie door een Virtual Reality (VR) experience gehost vanuit de Port of Den Helder tijdens de Offshore Experience!  Ontdek door een unieke tour de futuristische ‘Haven van de Toekomst’ en laat je verrassen door de innovaties en mogelijkheden die deze haven te bieden heeft. Mis deze kans niet om een voorproefje te krijgen van wat ons te wachten staat! 

Experience 7: Waterstof raceautootjes (ROC Vonk)

Win met je kennis over waterstof! Doe mee aan deze unieke teamervaring: de Waterstof Race Autootjes. Weet jouw team het meest over waterstof? Dan zul je zien dat jullie autootje als eerste over de baan racet! Studenten van Inholland zullen dit begeleiden!

Experience8: Installeer een mini windmolenpark (ROC Vonk)

Bouw je eigen miniatuur offshore windmolenpark! Elk team krijgt een budget om te investeren in benodigdheden, kennis en materialen. Wie kan het meest kostenefficiënte windmolenpark bouwen en wint de uitdaging? Na de testfase wordt het team met de laagste investering gekroond tot winnaar! Studenten van Vonk zullen dit begeleiden! 

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder