Certificaten voor bijdrage jongeren aan Sail Den Helder 2023

29 June 2022
Nieuws

Afgelopen woensdag was Sail Academy bij Scholen aan Zee in de gastvrije locatie De 2 Getijden om certificaten en getuigschriften uit te reiken aan leerlingen en studenten die de afgelopen periode een rol hebben gespeeld bij Sail Den Helder 2023. Bij verschillende scholen en organisaties zijn er opdrachten uitgezet zodat jongeren in de leeftijdsgroep van 15 t/m 27 jaar de kans krijgen actief deel te nemen aan het evenement.

Leerlingen van Scholen aan Zee hebben meegedacht om de Sail Den Helder 2023 kledinglijn te ontwerpen. Vierentwintig toppers hebben hun creativiteit laten stromen en inmiddels is Stichting Sail Den Helder met een aantal ontwerpen een volgende stap aan het maken. Studenten van ROC Kop van Noord-Holland hebben persona’s gemaakt om doelgroepen in kaart te brengen en uitgezocht wat er voor hen nodig is om zich tijdens Sail Den Helder welkom te voelen. Vanuit Inholland Diemen hebben twee groepen studenten tijdens een communicatiebattle meegedacht over hoe Sail Den Helder 2023 te promoten in aangrenzende provincies. Ten slotte waren vanuit Citymarketing Den Helder de stagiaires Jenske en Julia aanwezig om hun getuigschrift in ontvangst te mogen nemen. Zij hebben tijdens hun stage het communicatieplan gemaakt, de social-media kanalen en website van Sail Den Helder bijgehouden en aanwezig geweest bij diverse partnerondertekeningen.

Van al deze studenten en leerlingen worden verhalen opgehangen in de gemeentehuizen in Den Helder, Texel en Hollands Kroon en bij Citymarketing Den Helder. Inwoners kunnen dan lezen hoe jongeren uit de regio betrokken zijn bij de voorbereidingen van Sail Den Helder 2023.

Sail Den Helder belooft in 2023 een groots maritiem feest te worden met tientallen imposante Tall Ships, schepen van het varend erfgoed en mooie publieksevenementen op de kades. Totaal worden zo’n 350.000 bezoekers verwacht. “Het bestuur van Sail Den Helder is blij met de steun van de gemeente Hollands Kroon en trots dat Den Helder de starthaven zal zijn van de Tall Ships Race in 2023”, aldus voorzitter Arian Minderhoud. Sail Den Helder vindt in 2023 plaats van 29 juni tot en met 2 juli, tegelijk met de Marinedagen. Meer informatie is te vinden op de website van Sail Den Helder. 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ander nieuws

5 June 2023

De digitale reisgids van Den Helder

30 May 2023

De Helderse Ondernemers Binnenstad en de Ondernemersvereniging Den Helder sluiten zich aan als partner bij Sail Den Helder 2023

Met het motto ‘Sail Den Helder begint in de binnenstad’ tonen de HOB (Helderse Ondernemers vereniging Binnenstad) en OVDH (Ondernemersvereniging...

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder

Social media

Volg SAIL Den Helder