Clean2Anywhere presenteert duurzame projecten op Sail Den Helder

Clean2Anywhere presenteert duurzame projecten op Sail Den Helder

28 June 2023
Nieuws

Sail Den Helder, een grootschalig maritiem evenement met 40 Tall Ships en 180 schepen van het varenderfgoed, staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. Een van de prominente plekken waar duurzaamheid en innovatie samenkomen, is het ‘Pad naar de toekomst’, dat Willemsoord en de Nieuwediepkade met elkaar verbindt. Hier bevindt zich Stichting Clean2Anywhere, een collectief van omdenkers en praktische doeners die inspirerende projecten realiseren met afval.

Clean2Anywhere

Clean2Anywhere zet zich in om de overgang naar een circulaire economie te versnellen door middel van experimenten met nieuwe technologieën, economische modellen en gedragsverandering. Tijdens Sail Den Helder presenteert Clean2Anywhere diverse projecten op het ‘Pad naar de toekomst’, waaronder een opvallende modulaire woning gebouwd uit afvalplastic hout en afvaltextiel die gemakkelijk te demonteren is en waarvan de bouwmaterialen eeuwig hergebruikt kunnen worden.

Afvalplastic

Een andere opmerkelijke aanwezigheid van Clean2Anywhere zijn de vier 17de eeuwse werkboten die te vinden zijn langs de verbindingsweg naar de Nieuwediepkade. Deze schepen zijn gebouwd van afvalplastic en vervaardigd door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. De stichting, die begint met een bescheiden doel, heeft de ambitie om uiteindelijk een 17de eeuws fluitschip van afvalplastic te bouwen.

Dromenvanger

Drie van de vier werkboten liggen al aan de haven van Den Helder sinds het begin van het evenement. De vierde werkboot zal woensdag vertrekken vanaf de pré-Sail in Oudeschild, onder begeleiding van de Koninklijke Marine, en naar Den Helder varen. Aan boord van deze werkboot bevindt zich een dromenvanger van gerecycled plastic, handgemaakt op Texel, die symbool staat voor bescherming tegen negatieve invloeden. Als een verkenner voor andere schepen zal de werkboot van Clean2Anywhere als eerste de haven van Den Helder binnenvaren.

Clean2Anywhere speelt een belangrijke rol bij Sail Den Helder door duurzaamheid en innovatie te integreren in haar projecten. Het evenement is verheugd om bezoekers de kans te bieden om deze inspirerende initiatieven te ervaren en de toekomst van een circulaire economie te verkennen.

Werkboot4

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ander nieuws

28 juni 2023

Sail Den Helder en Marinedagen postzegel onthuld

De spanning stijgt terwijl Sail Den Helder samen met de Marinedagen van de Koninklijke Marine steeds dichterbij komt. En alsof...
28 juni 2023

Varend Erfgoed vaart uit naar Sail Den Helder 2023!

Het duurt geen zeeën van tijd meer. Van 29 juni tot en met 2 juli zal Den Helder gedurende enkele...
27 juni 2023

Ontdek de binnenvaart en feest mee met Verenigde Maritieme Compagnons.

Van 29 juni tot en met 2 juli zal Den Helder gedurende enkele dagen de thuishaven worden van tientallen majestueuze...

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder