Ontdek de binnenvaart en feest mee met Verenigde Maritieme Compagnons.

Ontdek de binnenvaart en feest mee met Verenigde Maritieme Compagnons.

27 June 2023
Nieuws

Van 29 juni tot en met 2 juli zal Den Helder gedurende enkele dagen de thuishaven worden van tientallen majestueuze Tall Ships en meer dan 180 historische schepen van het Nationaal Varend Erfgoed. Sail Den Helder 2023 belooft een groots maritiem evenement te worden, waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige schepen en een scala aan feestelijke activiteiten. VMC (Verenigde Maritieme Compagnons) zal tijdens Sail Den Helder zowel de binnenvaart als de feestvreugde laten zien.

Op zaterdag 1 juli van 19:00 uur tot 22:00 uur kunnen bezoekers het ‘Fuikdag – edition Sail’ evenement bijwonen, georganiseerd door VMC. Op de kop van steiger 8/9 zullen DJ’s vanaf het binnenvaartschip van VMC het publiek vermaken. Bootbezitters hebben de unieke kans om gratis deel te nemen aan dit feest en het vanaf hun eigen boot mee te beleven.

VMC zal tevens een varend feestje organiseren voor de 5VWO klas van Scholen aan Zee, als cadeau van de Gemeente Den Helder. Dit feest zal plaatsvinden op donderdagmiddag, waarbij het binnenvaartschip van VMC als podium zal dienen voor opzwepende DJ-sets.

Op zondag tijdens de Sail out zal het binnenvaartschip van VMC op de kop van steiger 8/9 liggen en fungeren als podium voor het jeugdorkest van Triade. Terwijl alle schepen uitvaren, zal het orkest vanaf het schip een prachtig muzikaal optreden verzorgen.

VMC is het gehele weekend geopend en biedt naast de feestelijke evenementen ook een uitgelezen kans om meer te leren over de binnenvaart. Deskundige medewerkers staan klaar om bezoekers te informeren en rondleidingen te geven.

Sail Den Helder 2023 belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waar bezoekers de binnenvaart kunnen ontdekken en kunnen genieten van levendige feesten en muzikale optredens. Voor meer informatie over VMC en hun activiteiten tijdens Sail Den Helder, kunt u terecht op www.saildenhelder.nl.

VMC 1

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ander nieuws

28 juni 2023

Sail Den Helder en Marinedagen postzegel onthuld

De spanning stijgt terwijl Sail Den Helder samen met de Marinedagen van de Koninklijke Marine steeds dichterbij komt. En alsof...
28 juni 2023

Clean2Anywhere presenteert duurzame projecten op Sail Den Helder

Sail Den Helder, een grootschalig maritiem evenement met 40 Tall Ships en 180 schepen van het varenderfgoed, staat dit jaar...
28 juni 2023

Varend Erfgoed vaart uit naar Sail Den Helder 2023!

Het duurt geen zeeën van tijd meer. Van 29 juni tot en met 2 juli zal Den Helder gedurende enkele...

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder