De digitale reisgids van Den Helder

De digitale reisgids van Den Helder

5 June 2023
Nieuws

Sail Den Helder staat voor de deur

Deze zomer stromen duizenden bezoekers naar Den Helder om tussen 29 juni en 2 juli a.s. te genieten van het nautische evenement Sail Den Helder. In aanloop naar Sail Den Helder zijn jonge talenten uit de regio bezig geweest met het opstellen van een digitaal reisgidsje. Hierin worden 10 unieke bezienswaardigheden van de stad gepresenteerd.

 

Unieke plekken heeft Den Helder veel. Zo schrijven de jonge talenten over de oudste Ganesh Tempel van Nederland, bibliotheek School 7 die in 2018 een prijs won voor beste bibliotheek van de wereld en nog vele meer. De bezoekers krijgen op die manier een idee wat er allemaal buiten het evenemententerrein te beleven is in Den Helder.

Vanuit de mbo-opleiding Leisure & Hospitality van onderwijsinstelling VONK hebben 11 studenten een Nederlandse versie van de digitale reisgids opgesteld. Verder hebben 8 jonge talenten vanuit het AZC (COA) vanuit het oogpunt van de internationale bezoeker een Engelse versie ontwikkeld.

Het ontwerpen van de reisgids is onderdeel van een Impact Generator traject gefaciliteerd door Sail Academy Den Helder, hét jongerenplatform van de Sail organisatie. Tijdens het traject ligt de focus op talentontwikkeling en het in hun kracht zetten van de jonge talenten om het beste uit zichzelf te halen. Bovendien voldoen de opgenomen top 10 items aan 1 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s): het tegengaan van sociale ongelijkheid. Sommige bezienswaardigheden zijn gratis te bezoeken, zijn rolstoel toegankelijk en religie onafhankelijk.

nieuwsitem

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ander nieuws

28 juni 2023

Sail Den Helder en Marinedagen postzegel onthuld

De spanning stijgt terwijl Sail Den Helder samen met de Marinedagen van de Koninklijke Marine steeds dichterbij komt. En alsof...
28 juni 2023

Clean2Anywhere presenteert duurzame projecten op Sail Den Helder

Sail Den Helder, een grootschalig maritiem evenement met 40 Tall Ships en 180 schepen van het varenderfgoed, staat dit jaar...
28 juni 2023

Varend Erfgoed vaart uit naar Sail Den Helder 2023!

Het duurt geen zeeën van tijd meer. Van 29 juni tot en met 2 juli zal Den Helder gedurende enkele...

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder