Hoe kunnen we het podium van Sail Den Helder 2023 optimaal benutten om jongeren (en hun ouders) die het evenement bezoeken te stimuleren om te kiezen voor een opleiding of carrière in de techniek?

Hoe kunnen we het podium van Sail Den Helder 2023 optimaal benutten om jongeren (en hun ouders) die het evenement bezoeken te stimuleren om te kiezen voor een opleiding of carrière in de techniek?

19 June 2023
Nieuws

In het begin van 2023 zijn 16 eerstejaarsstudenten van Hogeschool Inholland Alkmaar, binnen het domein Business, Finance & Law (BFL), gestart met een onderzoeksproject om bovenstaande vraag te beantwoorden. Dit vraagstuk is afkomstig van Stichting Sail Den Helder, aangezien dit evenement een uitstekende gelegenheid biedt om bezoekers te informeren en te interesseren voor techniek.

Samen met leerlingen van Scholen aan Zee (voortgezet onderwijs) en studenten van Vonk (mbo) hebben deze hbo-studenten de handen ineengeslagen en een denktank opgezet om dit traject uit te voeren. Deze samenwerking vormt een waardevolle bron van expertise.

Na een succesvolle kick-off in februari bij het Microsoft Datacenter in Middenmeer, hebben we maandenlang onderzoek verricht, diepte-interviews afgenomen en de bevindingen samengevat in een eindrapport. Deze samenwerking tussen het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger beroepsonderwijs, waarbij jongeren in de leeftijd van 14 tot 23 jaar betrokken waren, heeft geleid tot waardevolle inzichten en aanbevelingen.

Uit het onderzoek van de studenten is gebleken dat veel jongeren verschillende ideeën hebben over techniek die niet altijd overeenkomen met de werkelijkheid. Het advies van de studenten is dan ook om techniek te laten zien en ervaren. Dit advies hebben wij direct ter harte genomen! Tijdens de Marine Dagen zal er een grote tent van Tech@Connect worden opgezet, met diverse activiteiten voor kinderen en jongeren op het gebied van techniek en technologie. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld een marineboot bouwen in Minecraft en is er een technische escape room.

Microsoft

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ander nieuws

28 juni 2023

Sail Den Helder en Marinedagen postzegel onthuld

De spanning stijgt terwijl Sail Den Helder samen met de Marinedagen van de Koninklijke Marine steeds dichterbij komt. En alsof...
28 juni 2023

Clean2Anywhere presenteert duurzame projecten op Sail Den Helder

Sail Den Helder, een grootschalig maritiem evenement met 40 Tall Ships en 180 schepen van het varenderfgoed, staat dit jaar...
28 juni 2023

Varend Erfgoed vaart uit naar Sail Den Helder 2023!

Het duurt geen zeeën van tijd meer. Van 29 juni tot en met 2 juli zal Den Helder gedurende enkele...

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder