Hollands Kroon wederom partner van Sail Den Helder in 2023

Hollands Kroon wederom partner van Sail Den Helder in 2023

14 June 2022
Nieuws

Gemeente Hollands Kroon is opnieuw partner van het grote Sail Den Helder evenement dat van 29 juni tot en met 2 juli 2023 plaats vindt. Hiertoe hebben burgemeester Van Dam en Arian Minderhoud, voorzitter Stichting Sail Den Helder, de partnerovereenkomst ondertekend. Het zetten van de formele handtekeningen vond plaats op 8 juni 2022 in het Beatrixhotel in Den Helder.

Na het succes van Sail Den Helder 2017, neemt ook in 2023 de gemeente Hollands Kroon deel aan dit spectaculaire evenement. In aanloop naar dit evenement vindt op 28 juni 2023 in samenwerking met het varend erfgoed de pre-sail plaats in Den Oever en Kolhorn. Op 29 juni zullen al deze vaartuigen gezamenlijk uitvaren naar Den Helder om vervolgens daar aan te meren voor Sail Den Helder 2023.

Hollands Kroon heeft naast een financiële bijdrage, ook ingezet op het uitvoeren van diverse opdrachten die gewijd zijn aan dit evenement. Deze opdrachten hebben als overkoepelend thema duurzaamheid. Mede door deze inzet zal Sail Den Helder 2023 een duurzaam evenement worden. Wij hopen dat door de samenwerking tussen Hollands Kroon, Texel en Den Helder de Kop van Noord-Holland nog meer op de kaart komt te staan. En dat het toerisme zich meer zal verspreiden over de regio.

 Een groots maritiem feest

Sail Den Helder belooft in 2023 een groots maritiem feest te worden met tientallen imposante Tall Ships, schepen van het varend erfgoed en mooie publieksevenementen op de kades. Totaal worden zo’n 350.000 bezoekers verwacht. “Het bestuur van Sail Den Helder is blij met de steun van de gemeente Hollands Kroon en trots dat Den Helder de starthaven zal zijn van de Tall Ships Race in 2023”, aldus voorzitter Arian Minderhoud. Sail Den Helder vindt in 2023 plaats van 29 juni tot en met 2 juli, tegelijk met de Marinedagen. Meer informatie is te vinden op de website van Sail Den Helder. 

Hollandse Kroon-wederom partner

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ander nieuws

28 juni 2023

Sail Den Helder en Marinedagen postzegel onthuld

De spanning stijgt terwijl Sail Den Helder samen met de Marinedagen van de Koninklijke Marine steeds dichterbij komt. En alsof...
28 juni 2023

Clean2Anywhere presenteert duurzame projecten op Sail Den Helder

Sail Den Helder, een grootschalig maritiem evenement met 40 Tall Ships en 180 schepen van het varenderfgoed, staat dit jaar...
28 juni 2023

Varend Erfgoed vaart uit naar Sail Den Helder 2023!

Het duurt geen zeeën van tijd meer. Van 29 juni tot en met 2 juli zal Den Helder gedurende enkele...

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder