Informatiedag meevaren op een Tallship

12 December 2022
Nieuws

 

12 december 2022

Jongeren tussen de 15 en 25 jaar kunnen na Sail Den Helder een ervaring op zee beleven. Zij kunnen namelijk meevaren met een Tall Ship als trainee tijdens de Tall Ships Races 2023. Het meevaren op een Tall Ship, helemaal tijdens een Race is spectaculair en een ontdekkingsreis. Samen met een internationale groep jongeren gaan ze deel uit maken van de bemanning van het schip. Tijdens deze tocht naar Engeland leren de trainees zeilen, overleven op een schip, zeilen hijsen, mastklimmen én nieuwe vrienden maken. De jongeren hebben geen zeilervaring nodig. Bovendien kunnen zij op het schip de mooiste zonsondergangen en sterrenhemels zien.

Informatiedag
Op zaterdag 18 februari wordt er een informatiedag gehouden voor degenen die meer informatie willen over de Tall Ships Races en/of geïnteresseerd zijn om mee te varen. Tijdens deze informatiedag wordt er een presentatie gegeven over de Tall Ships Races 2023 en kunnen er vragen gesteld worden. Daarna kunnen de jongeren in de pauze kennismaken met de andere trainees en opvarenden. De Stichting Sail Den Helder ondersteunt alle geïnteresseerde jongeren, zowel financieel als met een fondsenwerftraining om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Daarom wordt er na de pauze voor de geïnteresseerden informatie gegeven over het werven van fondsen om hun reis te financieren. Dit is een kick-off voor de zogenaamde Dinghy training.

Dinghy Training
De echte Dinghy training start wanneer een jongere zich definitief heeft ingeschreven als trainee. Een Dinghy is een klein bootje die je naar de grote boot brengt. Deze Dingy training doet als het ware hetzelfde. Het voorziet in voldoende kennis en middelen om het geld te verzamelen om de reis te kunnen maken. Er wordt onder begeleiding van een coach geleerd hoe men persoonlijke talenten en kwaliteiten kan inzetten om dit voor elkaar te krijgen.

Aanmelden informatiedag
Aanmelden voor de informatiedag op 18 februari kan door een mailtje te sturen naar trainees2023@saildenhelder.nl.

Mocht 18 februari niet zo goed uitkomen, maar is er wel de intentie om mee te varen? Dan kan de jongere zich alsnog aanmelden. Er wordt vervolgens contact opgenomen.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld de voorwaarden en het programma van de Tall Ships Races, klik hier.

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ander nieuws

5 June 2023

De digitale reisgids van Den Helder

30 May 2023

De Helderse Ondernemers Binnenstad en de Ondernemersvereniging Den Helder sluiten zich aan als partner bij Sail Den Helder 2023

Met het motto ‘Sail Den Helder begint in de binnenstad’ tonen de HOB (Helderse Ondernemers vereniging Binnenstad) en OVDH (Ondernemersvereniging...

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder

Social media

Volg SAIL Den Helder