Kick-off denktank Microsoft datacenter

Kick-off denktank Microsoft datacenter

4 April 2023
Nieuws

Hoe kunnen wij het podium van Sail Den Helder 2023 gebruiken om jongeren (en hun ouders) – die het evenement komen bezoeken – te stimuleren keuzes te maken voor leren / werken in de techniek?”

Een interessant vraagstuk geformuleerd door Stichting Sail Den Helder. En wie kan zich beter bezighouden met het beantwoorden hiervan dan de daadwerkelijke doelgroep?  Hogeschool InhollandVonk en Scholen aan Zee hebben de handen ineen geslagen voor het samenstellen van een Denktank, bestaande uit een groep enthousiaste en innovatieve scholieren en studenten. De bron van expertise!

De kick off van de Denktank heeft op donderdag 16 februari plaatsgevonden bij het Microsoft Datacenter in Middenmeer. De inspirerende locatie was perfect voor de aftrap en gaf voldoende stof tot nadenken. Tijdens de rondleiding door het datacenter werden pas werkelijk de omvang, complexiteit en impact duidelijk van de techniek en de uiteenlopende werkzaamheden die hiermee gemoeid zijn. Is dit inzichtelijk en bekend bij het publiek en daarmee ook de toekomstige generatie die met deze techniek zal gaan werken? Sail Academy Den Helder is ervan overtuigd dat de scholieren en studenten van het voortgezet onderwijs, mbo en hbo dit onder de aandacht kunnen brengen als zij de komende maanden hun krachten gaan bundelen. Het enthousiasme dat alle aanwezigen tijdens de rondleiding hebben meegekregen zullen ze met elkaar vertalen in de Denktank. Een mooie eerste stap richting het beantwoorden van het vraagstuk.

b6fff1cd-2b71-4f72-9f3d-22b27a14d894-Denktank_microsoft_960x640

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ander nieuws

28 juni 2023

Sail Den Helder en Marinedagen postzegel onthuld

De spanning stijgt terwijl Sail Den Helder samen met de Marinedagen van de Koninklijke Marine steeds dichterbij komt. En alsof...
28 juni 2023

Clean2Anywhere presenteert duurzame projecten op Sail Den Helder

Sail Den Helder, een grootschalig maritiem evenement met 40 Tall Ships en 180 schepen van het varenderfgoed, staat dit jaar...
28 juni 2023

Varend Erfgoed vaart uit naar Sail Den Helder 2023!

Het duurt geen zeeën van tijd meer. Van 29 juni tot en met 2 juli zal Den Helder gedurende enkele...

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder