Kick-off denktank Microsoft datacenter

4 April 2023
Nieuws

Hoe kunnen wij het podium van Sail Den Helder 2023 gebruiken om jongeren (en hun ouders) – die het evenement komen bezoeken – te stimuleren keuzes te maken voor leren / werken in de techniek?”

Een interessant vraagstuk geformuleerd door Stichting Sail Den Helder. En wie kan zich beter bezighouden met het beantwoorden hiervan dan de daadwerkelijke doelgroep?  Hogeschool InhollandVonk en Scholen aan Zee hebben de handen ineen geslagen voor het samenstellen van een Denktank, bestaande uit een groep enthousiaste en innovatieve scholieren en studenten. De bron van expertise!

De kick off van de Denktank heeft op donderdag 16 februari plaatsgevonden bij het Microsoft Datacenter in Middenmeer. De inspirerende locatie was perfect voor de aftrap en gaf voldoende stof tot nadenken. Tijdens de rondleiding door het datacenter werden pas werkelijk de omvang, complexiteit en impact duidelijk van de techniek en de uiteenlopende werkzaamheden die hiermee gemoeid zijn. Is dit inzichtelijk en bekend bij het publiek en daarmee ook de toekomstige generatie die met deze techniek zal gaan werken? Sail Academy Den Helder is ervan overtuigd dat de scholieren en studenten van het voortgezet onderwijs, mbo en hbo dit onder de aandacht kunnen brengen als zij de komende maanden hun krachten gaan bundelen. Het enthousiasme dat alle aanwezigen tijdens de rondleiding hebben meegekregen zullen ze met elkaar vertalen in de Denktank. Een mooie eerste stap richting het beantwoorden van het vraagstuk.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ander nieuws

5 June 2023

De digitale reisgids van Den Helder

30 May 2023

De Helderse Ondernemers Binnenstad en de Ondernemersvereniging Den Helder sluiten zich aan als partner bij Sail Den Helder 2023

Met het motto ‘Sail Den Helder begint in de binnenstad’ tonen de HOB (Helderse Ondernemers vereniging Binnenstad) en OVDH (Ondernemersvereniging...

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder

Social media

Volg SAIL Den Helder