Park & Bike

Park & Bike

7 June 2023
Nieuws

Ontdek het Park & Bike-initiatief tijdens Sail Den Helder!

 

Sail Den Helder, het toonaangevende maritieme evenement, zet zich in voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Daarom biedt de organisatie een speciale Park & Bike-service aan voor diegenen die met de auto komen. Dit nieuwe initiatief stelt bezoekers in staat om op een duurzame manier van de stad naar het evenement te reizen, de stad bereikbaar te houden en het is ook nog goed voor de gezondheid.

Park & Bike

Het Park & Bike principe, dat eerder met succes is toegepast tijdens de Formule 1 in Zandvoort, is eenvoudig en effectief. Bezoekers kunnen gratis een parkeerplaats reserveren aan de Schoolweg tijdens Sail Den Helder. Vervolgens hebben ze de mogelijkheid om een aantal fietsen te reserveren of aan te geven dat ze met hun eigen fiets komen.

Fietsen

Op de gereserveerde dag kunnen bezoekers moeiteloos en snel het laatste stukje naar het evenement fietsen. Door gebruik te maken van de Park & Bike voorziening dragen zij bij aan de bereikbaarheid van de stad tijdens het evenement, terwijl ze tegelijkertijd kunnen genieten van een gezonde en duurzame vervoersoptie.

Als een van de faciliterende partijen voor dit initiatief, speelt Mobian een essentiële rol door middel van hun app, waarin zij de reizigers voorzien van een gedetailleerde routebeschrijving. Deze routebeschrijving leidt de bezoekers van de parkeerplaats aan de Zuiderhaaks naar de fietsenstalling bij het Sailterrein maar ook naar de fietsenstalling van de Marinedagen, net over de Moormanbrug, zodat ze moeiteloos hun weg kunnen vinden.

Samenwerken

Dankzij een succesvolle samenwerking tussen de gemeente Den Helder, Mobian en Van der Linde Fietsen worden de parkeerplaatsen en fietsen kosteloos aangeboden aan de bezoekers. De Park & Bike parkeerplaats, gelegen aan de Zuiderhaaks en dichtbij de N9, is gemakkelijk bereikbaar met de auto, waardoor zowel aankomst als vertrek probleemloos verlopen. Verschillende locaties zijn overwogen voor deze Park & Ride-voorziening, maar deze locatie voldeed als enige aan alle regels en veiligheidseisen.

 

De fietsen kunnen gereserveerd worden via de website van Mobian:
29 juni30 juni1 juli2 juli

Park and Bike tijdens Sail

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ander nieuws

28 juni 2023

Sail Den Helder en Marinedagen postzegel onthuld

De spanning stijgt terwijl Sail Den Helder samen met de Marinedagen van de Koninklijke Marine steeds dichterbij komt. En alsof...
28 juni 2023

Clean2Anywhere presenteert duurzame projecten op Sail Den Helder

Sail Den Helder, een grootschalig maritiem evenement met 40 Tall Ships en 180 schepen van het varenderfgoed, staat dit jaar...
28 juni 2023

Varend Erfgoed vaart uit naar Sail Den Helder 2023!

Het duurt geen zeeën van tijd meer. Van 29 juni tot en met 2 juli zal Den Helder gedurende enkele...

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder

Heb jij Sail Den Helder / De Marinedagen bezocht?