Smartphone fotografie workshop tijdens Sail Den Helder

Smartphone fotografie workshop tijdens Sail Den Helder

13 June 2023
Nieuws

Van 29 juni tot en met 2 juli is de Sail weer in Den Helder! En jij kan de schepen van heel dichtbij bekijken en op de foto zetten met deze unieke smartphone fotografie workshop! Dichter bij de prachtige schepen ga je niet komen. De smartphone fotografie workshop begint aan land in een locatie op de haven van Den Helder. Een kopje koffie of thee staat op jou te wachten en gaan we eerst aan de slag met een stukje theorie om de smartphone camera optimaal in te stellen.

Na een uurtje gaan we naar buiten en stappen we aan boord van de luxe sloep De Grutte Grize. Deze sloep heeft ruimte voor zo’n 30 cursisten. Eenmaal aan boord zorg je ervoor dat je de smartphone in de aanslag hebt om de mooiste foto’s vanaf het water te schieten. Uiteraard zal ik doorlopend tips geven om te zorgen dat je met mooie foto’s thuis komt. De boottocht duurt ongeveer 1.5 uur en is er meer dan voldoende tijd om foto’s te maken. We leggen de sloep af en toe even stil om de mooiste compositie rustig te kunnen maken.

De gehele smartphone fotografie workshop duurt ongeveer drie uur en daarvoor krijg je een unieke ervaring. Vanaf de kade en op het water. En je leert ook nog eens betere foto’s te maken. De haven van Den Helder is al een mooie plek om foto’s te maken, maar met al die mooie schepen en alle activiteiten is het nog mooier.

Je gaat leren om een foto goed te belichten, trucs met scherpstellen, composities te bepalen en nog veel meer. Alles wat je gaat leren kun je nalezen op de smartphone pagina op deze website. Na de workshop heb jij mooie foto’s van de Sail Den Helder waar je nog lang plezier van kan hebben. Tijdens de workshop staan we ook stil bij het nabewerken van de gemaakte foto’s. Dit doen we met een handige app.

Heb jij na het lezen ook zin gekregen om mee te gaan op fotosafari in de haven van Den Helder? Dan kun je je vanaf nu aanmelden via het contactformulier op de website www.eckies.nl. De kosten voor deze unieke ervaring zijn € 59,50 per persoon. De cursussloep vaart uit op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 en zondag 2 juli. Aanvang van de workshop is om 09:30 uur en duurt tot ongeveer 12:30 uur. Daarna kan je nog de rest van de dag op de haven rondlopen en in de avond van het vuurwerk genieten.

Tot Sail Den Helder 2023!

fred

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ander nieuws

28 juni 2023

Sail Den Helder en Marinedagen postzegel onthuld

De spanning stijgt terwijl Sail Den Helder samen met de Marinedagen van de Koninklijke Marine steeds dichterbij komt. En alsof...
28 juni 2023

Clean2Anywhere presenteert duurzame projecten op Sail Den Helder

Sail Den Helder, een grootschalig maritiem evenement met 40 Tall Ships en 180 schepen van het varenderfgoed, staat dit jaar...
28 juni 2023

Varend Erfgoed vaart uit naar Sail Den Helder 2023!

Het duurt geen zeeën van tijd meer. Van 29 juni tot en met 2 juli zal Den Helder gedurende enkele...

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder