VMC

VMC

VMC

Verenigde Maritieme Compagnons

Stichting Verenigde Maritieme Compagnons is in 2020 opgericht met als doel om voornamelijk jonge mensen meteen afstand tot de arbeidsmarkt naar de juiste opleiding en goede baan in de binnenvaart te begeleiden.

Al gauw zijn ze verder gaan ontwikkelen door niet alleen starters maar ook mensen die al verder in de binnenvaart zijn te helpen. Zo geven ze bijles aan degene die bezig zijn met bijvoorbeeld hun groot vaarbewijs.

VMC vindt het erg belangrijk dat de binnenvaartsector meer kenbaarheid krijgt en bezoeken daarom regelmatig basis- en middelbare scholen. Daarnaast dragen zij bij aan verschillende maritieme evenementen, waaronder ook Sail Den Helder 2023! Het schip van de VMC ligt gedurende het weekend aan de Nieuwediepkade en op de kop van steiger 8/9. 

Agenda

Agenda

Gedurende het hele weekend is het schip van VMC geopend voor publiek en bieden graag meer informatie over de binnenvaart. Daarnaast worden er gedurende het weekend verschillende activiteiten georganiseerd. Check hier de agenda!

  • Zaterdag 1 juli (19:00 – 22:00 uur): Fuikdag – edition Sail

Tijdens dit evenement zullen er op het schip van de VMC (steiger 8/9) verschillende DJ’s draaien. Iedereen met een boot kan ‘aanhaken’ en mag kosteloos meegenieten. 

  • Zondag 2 juli (tijdens Sail Out)

Het schip zal tijdens de Sail out als podium gelden voor het jeugdorkest van Triade. 

 

Download
de app

Social
media

Volg SAIL Den Helder